Receptbuddy
Receptbuddy

Varkenshaas sate van de bbq

Deze varkenshaas spiezen zullen ervoor zorgen dat u de rest van de avond geen honger meer heeft. Dit is de sate waar iedereen van droomt met een heerlijk rokerige smaak van de BBQ.
Varkenshaas sate van de bbq

Ingredienten

  • 500 gram varkenshaas
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 teen knoflook fijngesnipperd
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 stuks bosui
  • gebakken uitjes
  • gado gado satesaus

Bereiding

Sate marineren

  1. Meng de ketjap, sojasaus, geperste knoflook, sambal, citroensap en honing in een grote kom.
  2. Snij de varkenshazen in blokken ven 2x2 cm en voeg deze toe aan de marinade.
  3. Laat de varkenshaas minimaal 3 uur marineren in het mengsel

Sate bereiden

  1. Verdeel de varkenshaas over 4 grote sate stokken (bijvoorkeur metaal)
  2. Zorg dat de BBQ nu klaar staat op basis van indirecte verhitting en leg de sate stokken erop met het deksel dicht
  3. Laat de sate rustig roken op een temperatuur van ongeveer 110 graden totdat deze gaar zijn

Sate afronden en opdienen

  1. Warm de pindasaus op en meng hier nog 3 a 4 eetlepels van de overgebleven marinade door
  2. Leg de sate stokken op een schaal en verdeel de pindasaus erover
  3. Strooi er ter garnering de gesnipperde bosui en gebakken uitjes overheen