Varkenshaas sate van de bbq
Deze varkenshaas spiezen zullen ervoor zorgen dat u de rest van de avond geen honger meer heeft. Dit is de sate waar iedereen van droomt met een heerlijk rokerige smaak van de BBQ.

Ingredienten
- 500 gram varkenshaas
- 1 theelepel sambal badjak
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 teen knoflook fijngesnipperd
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 stuks bosui
- gebakken uitjes
- gado gado satesaus
Bereiding
Sate marineren
- Meng de ketjap, sojasaus, geperste knoflook, sambal, citroensap en honing in een grote kom.
- Snij de varkenshazen in blokken ven 2x2 cm en voeg deze toe aan de marinade.
- Laat de varkenshaas minimaal 3 uur marineren in het mengsel
Sate bereiden
- Verdeel de varkenshaas over 4 grote sate stokken (bijvoorkeur metaal)
- Zorg dat de BBQ nu klaar staat op basis van indirecte verhitting en leg de sate stokken erop met het deksel dicht
- Laat de sate rustig roken op een temperatuur van ongeveer 110 graden totdat deze gaar zijn
Sate afronden en opdienen
- Warm de pindasaus op en meng hier nog 3 a 4 eetlepels van de overgebleven marinade door
- Leg de sate stokken op een schaal en verdeel de pindasaus erover
- Strooi er ter garnering de gesnipperde bosui en gebakken uitjes overheen