Rendang vlees van de BBQ
Dit rendang vlees is toch altijd wel een echte traktatie. Ook te maken zonder de BBQ, maar in een dutch oven toch net even wat leuker om te doen.

Ingredienten
- 3 cm gemberwortel
- 6 rode spaanse pepers
- 6 sjalotjes
- 3 blikjes kokosmelk a 400 gram
- 1,2 kilo sukadelappen
- 4 salamblaadjes
- 1 steel citroengras
- 2 cm laos wortel
- 6 tenen knoflook
- 2 theelepels koenjit
- 3 theelepels zout
Bereiding
Voorbereiding
- Blend peper en gember met de sjalotten en 4 el kokosmelk in de keukenmachine tot een gladde pasta
- Snijdt het sukadevlees in blokken van ca 2x2cm
- Steek de bbq aan en laat deze opwarmen to ca 140 a 150 graden
- Laat de dutch oven zonder deksel meeverwarmer op de bbq
- Snijdt de knoflook fijn
- Hak de laos fijn
Bereiding
- Giet het geelende kruidenmengsel in de dutch oven
- Voeg het vlees toe en schep enige keren om
- Voeg de kokosmelk toe (houdt een half blikje achter)
- Breek het citroengras en leg in de pan
- Voeg de salamblaadjes, laos, knoflook, koenjit en zout toe
- Zorg dat alles onder de kokosmelk staat en laat langzaam pruttelen
- Schep regelmatig om
- Als bijna alle kokosmelk is verdampt, dan regelmatig blijven roeren
- Aan het einde is er alleen kokos olie over. Bak hier het vlees onder regelmatig omscheppen nog even in aan.
- Verwijder de salam blaadjes en het citroengras