Receptbuddy
Receptbuddy

Tosti beenham kaasfondue

Oke.... hij is een beetje machtig maar de smaak van deze tosti is echt overheerlijk. De combinatie van echte Zwitserse kaasfondue en de zelfgemaakte beenham maken deze tosti tot de ideale snack of zelfs maaltijd.
Tosti beenham kaasfondue

Ingredienten

  • 1 turks brood
  • 200 gram gruyere
  • 200 gram emmentaler
  • 100 gram appenzeller
  • 250 ml witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • geraspte nootmuskaat
  • kirsch
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 beenham

Bereiding

Beenham maken

  1. Steek de BBQ aan met houtskool (geen briketten) en laat deze opwarmen tot ongeveer 110 graden
  2. Leg de beenham op de BBQ en rook deze (indirect) totdat deze gaar is. Het is extra lekker om wat rookhout toe te voegen aan de houtskool voor een nog intensere smaak aan de beenham.
  3. Laat de beenham nadat deze klaar is nog ongeveer 30 minuten rusten in aluminium folie.

Kaasfondue maken

  1. Doe het merendeel van de wijn in een pan en pers de knoflook hierin uit
  2. Zet de pan op het vuur en laat langzaam opwarmen tot het bijna kookt
  3. Doe in een kommetje het laatste beetje wijn en los hierin de maizena op
  4. Giet het mengsel bij de rest van de wijn en blijf dit roeren totdat de wijn glazig begint te stollen
  5. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas al roerend toe en wacht tot er een egale massa ontstaan is
  6. Voeg als laatste een scheutje kirsch en de geraspte nootmuskaat toe
  7. Giet de gesmolten kaas op een rond bord en laat dit stollen zodat er een ronde plak van ongeveer 1 a 1 1/2 cm ontstaat

Tosti maken

  1. Verwarm de BBQ voor op 150 graden en bereidt deze voor voor indirect grillen
  2. Snijdt het turks brood doormidden en leg de ronde plak getolde kaasfondue op het onderste deel van het bood
  3. Snijdt de beenham in dunne plakken (ongeveer 3/4 centimeter) en leg deze bovenop de kaas
  4. Plaats vervolgens het bovenste deel van het brood erop. Druk het geheel met enige kracht goed samen
  5. Leg de tosti op de BBQ en verwarm deze totdat de kaas een beetje gesmolten is en het brood knapperig